Noodweer

Het noodweer in januari herinnert er ons opnieuw aan dat we steeds vaker te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. Van rondvliegende dakpannen tot serieuze wateroverlast, deze situaties kunnen aanzienlijke schade veroorzaken. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Wij zetten een aantal praktische tips op een rij die uw woning beschermen tegen deze gevaarlijke taferelen.

1. Controleer de staat van uw woning regelmatig

Een goede voorbereiding is het halve werk. Controleer regelmatig uw dak op losse of beschadigde dakpannen en zorg voor een tijdige reparatie. Ook het reinigen van dakgoten voorkomt waterophoping en lekkages. Check zeker of uw rolluiken nog in goede staat zijn. Zij zorgen namelijk voor bescherming tegen rondvliegende voorwerpen, regen en wind. Houd ten slotte ook uw gevel in het oog. Bij mogelijke scheuren en gaten neemt de kans op waterinfiltratie serieus toe.

2. Maak de binnenkant van uw woning stormproof

Voorspellen ze hevige storm? Trek dan alle elektrische toestellen uit het stopcontact en voorkom kortsluiting. Neem geen douche wanneer het bliksemt, want water geleidt elektriciteit. Sluit ook alle deuren en ramen zodat er geen water binnen kan.

3. Laat niks in de tuin slingeren

Heeft u tuinmeubelen, parasols of andere lichte voorwerpen in uw tuin staan? Berg deze op of bind ze stevig vast. Zo vermijdt u dat ze wegvliegen en schade veroorzaken aan uw woning of die van de buren. Zorg er ook voor dat uw bomen en struiken gesnoeid zijn. U weet nooit wanneer een hevige windvlaag takken of zelfs hele bomen kan ontwortelen. Controleer of uw hekken en schuttingen stevig en in goede staat zijn. Zwakke plekken kunnen bij een storm makkelijk bezwijken. Heeft u een vijver of zwembad? Dek deze dan af om te voorkomen dat er puin inwaait.

4. Wat met de wagen?

Regent het hevig? Blijf dan zo veel mogelijk thuis en bespaar uzelf een gevaarlijke rit. Parkeer uw wagen in een garage of onder een dak. Geen overdekte plaats ter beschikking? Bescherm de wagen dan met een dik deken. Als u al aan het rijden bent, pas uw snelheid dan aan de weersomstandigheden aan. Zoek indien nodig een veilige plaats om te stoppen.

5. Toch schade? Documenteer!

Heeft u ondanks uw voorzorgen toch schade aan uw woning of wagen? Neem duidelijke foto’s van de geleden schade en doe onmiddellijk aangifte bij uw verzekeraar. Laat de defecten zo snel mogelijk herstellen, zo vermijdt u meer problemen. In deze blog leest u meer over de verschillende verzekeringen die uw schade kunnen dekken.

Bescherm uzelf tegen stormschade

Neem geen enkel risico en bescherm uw geliefde woning tegen stormschade. Contacteer ons voor meer informatie. We helpen u graag verder.